RedcoolMedia favicon

21_SLo_2D-MGI_2021_22_Van Cutsem_Brittmp4

Free download 21_SLo_2D-MGI_2021_22_Van Cutsem_Brittmp4 video and edit with RedcoolMedia movie maker MovieStudio video editor online and AudioStudio audio editor onlin

This is the free video 21_SLo_2D-MGI_2021_22_Van Cutsem_Brittmp4 that can be downloaded, played and edit with our RedcoolMedia movie maker MovieStudio free video editor online and AudioStudio free audio editor online

VIDEO DESCRIPTION:

Play, download and edit the free video 21_SLo_2D-MGI_2021_22_Van Cutsem_Brittmp4.

Sloganesque - Opdracht voor het vak Motion 2D.

Aanpak:
Volgende quotes kwamen eigenlijk instant bij me op bij de briefing van de opdracht.
Tijdens de les hebben we geleerd om textuur te animeren. Dit heeft me doen denken aan de 'grain' van een oude 8mm/16mm camera. En voilà: het idee was ontstaan.
- Memento mori (gedenk te sterven).
- It's a good day to die.
- Amor fati (houd van je lot).

Vroeger zeiden ze wel eens "Memento mori", en na de dood van mijn mama is dit eigenlijk nooit meer mijn hoofd ontglipt. Ik zie het eerder als een dagelijkse herinnering om elke dag van mijn leven te zien als iets moois en kostbaars.
Het eerste jaar dat ik begon met studeren heb ik een jaartje filosofie gestudeerd en daar heb ik geleerd dat de Stoïcijnen ook volgens dit principe leefde.

In tegenstelling tot "It's a good day to live", vind ik "It's a good day to die" veel krachtiger om te zeggen. Opnieuw bedoel ik ook dit niet in de meest negatieve zin dat je kan bedenken, maar als iets positiefs. Als je elke dag klaar bent om te sterven, ben je klaar voor alles, en ben je gemotiveerd om elke dag te genieten en echt te leven. Als je elke dag klaar bent om te sterven, misschien waren de dagen voordien dan toch niet zo slecht?

Amor fati. Houd van je lot. Dit is ook één van de principes waar de Stoïcijnen in uitblonken. Het besef dat je heel veel niet onder controle hebt in je leven, behalve dan je attitude en de manier hoe je ergens op reageert, heeft mij al veel geholpen in verschillende situaties.

After effects, Photoshop, Premiere Pro
All pictures belong to me
Music: Chopin's 24 Preludes, Op. 28 No.7, performed by SungJin Cho

Download, play and edit free videos and free audios from 21_SLo_2D-MGI_2021_22_Van Cutsem_Brittmp4 using RedcoolMedia.net web apps

Ad

Ad