RedcoolMedia favicon

LYDLANDSKABET P LRKESLETTEN

Free download LYDLANDSKABET P LRKESLETTEN video and edit with RedcoolMedia movie maker MovieStudio video editor online and AudioStudio audio editor onlin

This is the free video LYDLANDSKABET P LRKESLETTEN that can be downloaded, played and edit with our RedcoolMedia movie maker MovieStudio free video editor online and AudioStudio free audio editor online

VIDEO DESCRIPTION:

Play, download and edit the free video LYDLANDSKABET P LRKESLETTEN.

Jeg var ude på Lærkesletten i weekenden for at lade mig marinere i Sanglærkens lækre lyd.
Det er ret magisk at lytte til sanglærkerne på Lærkesletten lige nu. Lydlandskabet er ekstra stærkt i disse dage, hvor samfundet er lukket ned. En enestående mulighed for at høre naturen uden for mange menneskeligt fremstillet lyde viklet ind i den.
Jeg har lavet en film om mine oplevelser på Lærkesletten. I filmen jeg fortæller om lydlandskabers betydning for mennesket og lidt om hvad jeg ved om Sanglærken.
De Sanglærker som i disse dage yngler på Lærkesletten er den eneste koloni i København af Sanglærker i København.
I perioden fra 1960 og frem til 1984 var Sanglærken Danmarks nationalfugl, men efter en seerafstemning i tv-udsendelsen Dus med dyrene i 1984 fik knopsvanen æren.
For ikke ret mange årtier siden var Sanglærken en meget udbredt fugl i Danmark. I dag har den status af at være “næsten truet”. De landskaber som Sanglærken er afhængig af er blevet ødelagt af mennesker i iveren efter at tjene penge.
Sanglærkernes habitat på Lærkesletten er desværre også yderst truet. Københavns Kommune ønsker at etablere en hel ny bydel med 5000 mennesker og en 5-sporet skole netop der. Alt sammen skal bygges for at betale metroen.
Så desværre venter der københavnerne en fremtid med mindre fuglesang og mere trafikstøj, hvis planerne realiseres.
Fuglesang er beviseligt med til at løfte menneskers humør. Trafikstøj er beviseligt medvirkende til dårligere helbred og tidligere død hos mennesker. Derfor er det rigtig trist at høre, at Københavns Kommune ønsker at finansiere metroen med et byggeri, som vil have dybe skadevirkninger på både folkesundheden i København og Amager Fælleds bestand af Sanglærker. Også andre fine fugle vil lide skade, hvis byggeriet realiseres.

Download, play and edit free videos and free audios from LYDLANDSKABET P LRKESLETTEN using RedcoolMedia.net web apps

Ad

Ad